[X]   

Във връзка с деня на благотворителността (19 октомври) екипа на Портмонето реши да се включи в инициативата за благотворителност. Затова обявяваме ден за безплатни консултации. Датата е 18 октомври 2013 година (петък). Консултациите ще се извършват с предварително записване. За повече информация и записване можете да се свържете с нас чрез "Контакти" в страницата на Портмонето.

Общи статии

Въпроси и отговори

1. Моля, разкажете ми за процеса на финансово планиране?
2. Как се създава този проект?
3. Звучи като много работа!
4. Кой може да се възползват от услугите ви?
5. Дали Вашата фирма, e регистрирана като инвестиционен посредник?
6. Как постигате тази ниска цена?
7. Само всеобхватно финансово планиране ли предоставяте?
8. Моят съпруг и аз сме в началото на се изграждането на финансовото ни бъдеще. Има толкова много да се учи! Имаме нужда от помощ и насоки, за да започнем. Ще ни приемете ли като клиенти?
9. Аз вече съм натрупал значителни активи и мисля, че се справям доста добре. Но нещата се развиват доста бързо и изглеждат все по-сложни. Искам да бъда сигурен, че съм на прав път, но аз не винаги имам време или желание да се занимавам с безброй подробности. Може ли да ми помогнете?
10. Аз съм на няколко години от пенсиониране, можете ли да ми помогнете да определя, дали имам достатъчно натрупани средства, за да си осигуря дохода, от който ще имам нужда при пенсиониране?
11. За какви видове ценни книжа, предоставяте на консултации?
12. Ако аз трябва да разработя финансов план, длъжен съм ли съм да закупя препоръчаните от вас продукти?
13. Разкажете ми за вашата философия за инвестиции?
14. Как избирате какви са подходящите инвестиции за клиентите?
15. Каква е цената ви за консултиране?
16. Колко ще ми струва един финансов план?
17. Искам да си направя дългосрочен план за пенсиониране, какво да направя?
18. След като моя финансов план е завършен, ще продължим ли да работим заедно?
19. Как мога да започна?


1. Моля, разкажете ми за процеса на финансово планиране?

Финансовото планиране е процес от много стъпки, който ви дава две важни неща:

  • Един по-задълбочен преглед на текущото ви финансово положение;
  • План, който ви показва как да постигнете бъдещите си цели.  Ние вярваме, че процеса на финансово планиране се състои от седем отделни стъпки (виж 7 стъпки от дълга до финансовото спокойствие, което представлява нашата програма за финансово планиране).  Важно е да запомните, че финансовото планиране е процес, a не събитие.

Към началото на страницата

 

2. Как се създава този проект?

На първо място е нужна концентрация върху целите, приоритетите и ценностите ви.  Например: намаляване на настоящи и бъдещи данъци върху дохода; или, финансиране на качествено образование за децата и / или внуците ви; или, създаването на богатство, което да се остави като наследство за избрания от Вас бенефициент или благотворителна организация; или, да се наслаждавате на сигурно финансово бъдеще в пенсионните си години (много е вероятно да бъде една от най-важните дългосрочни цели).  Може вече да сте поели по пътя към осъществяването на тези цели (без значение дали сте в самото началото или по средата на този път) и просто да се нуждаете от нова стратегия, професионален поглед, или фина настройка на вашия план.  Каквато и да е, вашата ситуация е уникална и се нуждае от периодична оценка, чрез която да се синхронизира вашият план и промяната в обстоятелствата.

Ако знаете как да се настроите за постигане на финансовите си цели (а именно чрез фокусиране върху паричния поток, инвестиции, данъци, пенсии и пенсионни планове, имоти, застраховки, възможности за спестяване и други общи финансови въпроси),със сигурност това е във ваш плюс. Но, дори и да не успеете сами, заедно с вас ние ще направим Вашият потребителски финансов план.

Накрая, особено важно за постигането на желаните резултати е дисциплина от Ваша страна. Т.е. съблюдаване и прилагане (следване) на съставения вече план.

Към началото на страницата

 

3. Звучи като много работа!

Така е, работата е много. Но добрата новина е, че не е нужно да сте сами! Ние се опитваме да направим процеса толкова лесен, колкото е възможно за вас. Така, за вас остава само да следвате плана си и да поддържате дисциплиниран подход.  В допълнение,  всеки път, когато имате нужда от получаване на професионални съвети относно важни финансови проблеми, ние можем да бъдем на ваше разположение като осигурим изпълнението и на текущи услуги, подходящи за вашите нужди.

Към началото на страницата

 

4. Кой може да се възползва най-много от вашите услуги?

Всички хора, които търсят финансова сигурност и спокойствие могат да се възползват от нашите услуги. Ние можем да сме в услуга на хората  от всички сфери на живота и без значение от нивата на доходите. Още повече, че предоставяме огромно улеснение чрез нашата on-line система. Приветстваме клиенти, които се нуждаят просто от една финансова консултация или второ мнение, както и тези, които се нуждаят от цялостно финансово планиране и възможни текущи услуги или съвети.  В допълнение, всяка организация или група, която търси финансовото образование за своите служители може да се възползва от нашите програми за финансово образование.

Към началото на страницата

 

5. Регистрирани ли сте като финансов посредник?

„Portmoneto.com” е интернет страница, поддържана от „Универсална Консултантска Компания” и софтуерна фирма „Appla Design”.  Ние не взимаме пари на доверително управление. Нашата работа е да съберем необходимите данни, да ги обработим и да дадем на клиентите си експертно мнение по даден въпрос, който ги вълнува. Не работим с парите на нашите клиенти, не инвестираме пари от тяхно име и за тяхна сметка. Ние даваме решения там, където е необходимо.

Към началото на страницата

 

6. Как постигате тази ниска цена?

„Portmoneto.com” работи с много партньори. Наша цел е да дадем максимално възможното количество услуги на възможно най-ниската цена. Ние ще направим всичко възможно да получите необходимата информация за вашите нужди и ще Ви предложим конкретни препоръки и становища по отношение на закупуване на различни финансови продукти, които могат да бъдат подходящи за вас. За области, които са извън нашата компетентност,можем да ви насочим към специалисти, наши партньори, които да ви помогнат.

Към началото на страницата

 

7. Само всеобхватно финансово планиране ли предоставяте?

Въпреки, че един цялостен финансов план може да осигури най-големи ползи, можем да ограничим нашите консултантски услуги за вашите специфични нужди, като ви консултираме само по даден въпрос, който ви вълнува.

Към началото на страницата

 

8. Моят съпруг и аз сме в началото на изграждането на финансовото ни бъдеще. Има толкова много да се учи! Имаме нужда от помощ и насоки, за да започнем. Ще ни приемете ли като клиенти?

Ние осъзнаваме, че всеки има финансови нужди. Горди сме да работим с хора от всички сфери на живота, без значение от нивото на доходите. Ако сте младо семейство, точно сега е момента да започнете своето финансово планиране и да осигурите за вас, а в бъдеще и за вашите деца една финансова стабилност.

Към началото на страницата

 

9. Аз вече съм натрупал значителни активи и мисля, че се справям доста добре. Но нещата се развиват доста бързо и изглеждат все по-сложни. Искам да бъда сигурен, че съм на прав път, но не винаги имам време или желание да се занимавам с безброй подробности. Може ли да ми помогнете?

Хората, които се нуждаят от по-сложно финансово планиране или съвет, ще намерят нашите услуги като много привлекателни и полезни. Ако имате желание да опростите вашите финансови въпроси, ние ще намерим начин да оптимизираме финансите ви, за да ви е по-леко да ги управлявате. Ако търсите професионален преглед или второ мнение, за да сте сигурни, че сте на прав път, ние може да ви го осигурим. Ако желаете да станете наш клиент дългосрочно и ние да проверяваме как се движат вашите финанси и да ви информираме, свържете се с нас.

Към началото на страницата

 

10. Аз съм на няколко години от пенсиониране, можете ли да ми помогнете да определя дали имам достатъчно натрупани средства, за да си осигуря дохода, от който ще имам нужда при пенсиониране?

Няколко години преди пенсиониране е отлично време да бъде прегледано това, което сте натрупали досега, да се определи какви са вашите планове за пенсиониране и да се уверите, че сте на прав път относно изпълнието на целите ви. Когато правите дългосрочна програма за пенсиониране, вашите средства трябва да бъдат периодично преразглеждани през цялата ви трудоспособна кариера -  може да се наложи да се направят корекции. Това също е един добър момент да се създаде "базов план", за да се правят сравнения, когато сте точно пред пенсионна възраст, така, че да можете да се наблюдавате по-добре ресурсите си, които имате на разположение за времето, когато ще разчитате на доходите си по време на пенсиониране.

Към началото на страницата

 

11. За какви видове ценни книжа, предоставяте консултации?

Предоставяме съвети за най-разпространените видове ценни книжа, включително взаимни фондове, акции, облигации, банкови депозити и други финансови инструменти.  Ние също така предоставяме съвети по бюджетиране и въпроси, свързани с парични потоци, програми за пенсиониране, застраховки живот и т.н. Ако трябва да разберете нещо, свързано с пари и финанси, можем да предоставим съвети и насоки за вас. За нас важи мотото "Вашият личен консултант" , тъй като държим нашите клиенти да знаят, че могат да ни се обадят по всякакъв финансов проблем. Насърчаваме ги да ни търсят при голямо събитие в живота, като нова работа, бебе, брак или развод, или ако те се планирали да купят нов дом.  Или пък при по-общи, ежедневни въпроси, като например: "Как да инвестирам в рамките на моя пенсионен или спестовен план?", "Как мога да намаля данъците си?",  "Как мога да намаля разходите на дома, колата, телефона?" и т.н.

Към началото на страницата

 

12. Ако аз трябва да разработя финансов план, длъжен ли съм да закупя препоръчаните от вас продукти?

Категорично не.  Ние ще Ви предложим препоръки, които по нашето професионално мнение ще отговарят на вашите нужди и цели, но вие нямате задължение да ги следвате. В днешния конкурентен пазар, има смисъл да се пазаруват най-добрите налични продукт и / или услуга.  Например, ако имате нужда от застраховка "Живот", ние можем да ви предложим информация относно компаниите, които предлагат този продукт и какви суми биха били най-добрите за вас (според вашия финансов профил). Т.е. ние ще ви насочим към избора на компании, които могат да предоставят качествен продукт на конкурентни цени за вас. Но това не означава, че Вие трябва да последвате съветите ни. Изборът си е Ваш!

Към началото на страницата

 

13. Разкажете ми за вашата философия за инвестиции?

Като финансови консултанти, ние вярваме в някои основни правила по отношение на проектирането на инвестиционен портфейл и отправяме конкретни препоръки. Целта на инвестиционния портфейл на клиента е да финансира текущи  и / или бъдещи финансови цели. При изготвянето му, трябва да се вземат предвид освен финансовите цели, то и ценностите на клиента, толерантността към риска (рисков апетит), необходимостта от текущ доход (ликвидност), потенциалното влияние на инфлацията и специални съображения, като например доходи и данъци. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че никой не може да предскаже бъдещето. Това е основен принцип, на който се гради пазара. Недейте да мислите, че винаги и от всичко ще печелите. Инвестиционни и икономически "експерти", разполагат с една и съща информация, но често стигат до различни заключения. Дори и мениджъри на парични или взаимни фондове не взимат правилно решение всеки път.  Вярваме обаче, че изучаването на исторически тенденции в комбинация със съвременните статистически модели и отношенията на инвестиционни класове, философии и подходи на успешни инвестиционни мениджъри могат да предоставят ценна информация.  Подходящото разпределение на инвестиционните активи за тази цел и рисковия апетит са най-важните компоненти в развитието на инвестиционния портфейл.  Ако имате диверсифициран и добре балансиран портфейл и следвате дългосрочни стратегии за купуване, с търпение ще увеличите вероятността да постигнете своите дългосрочни финансови цели.

Към началото на страницата

 

14. Как избирате какви са подходящите инвестиции за клиентите?

Екипът на Portmoneto.com има индивидуален подход към всеки клиент.  Преди да препоръчваме някаква инвестиция, се взимат под внимание настоящите икономически условия, перспективите за този клас активи или вид ценни книжа, как тази инвестиция се вписва в портфолиото ви, като се имат предвид вашите цели и толерантност към риск.  За основни инвестиции се фокусираме върху опита  на управленския екип, както и върху риска и възвръщаемостта на инвестицията.  При инвестиции с фиксиран доход, търсим най-добрата доходност на разположение за дадено качество и сигурност.  Като доверени лица за нашите клиенти, ние се стремим те да получат най-подходящите средства за инвестиции, за да отговарят на техните цели.

Към началото на страницата

 

15. Каква е цената ви за консултиране?

Цената е нещо, което се определя от много фактори. Но основното тук е да се разбере, че всеки случай е уникален и индивидуален. Ние целим да имаме дългосрочни връзки с нашите клиенти, защото така ще можем да следим развитието на техните финанси и да им помагаме там, където имат нужда. Но от какъвто и съвет да имате нужда в сферата на финансите, ще бъде чест за нас да ни потърсите.

Към началото на страницата

 

16. Колко ще ми струва един финансов план?

Финансовото планиране е основата на вашето финансово здраве. Първоначален финансов план за един клиент се изготвя въз основа на специфичните нужди и сложността на ситуацията. Но екипа на Portmoneto.com се стреми да поддържа конкурентни цени за своите клиенти. Обадете ни се!

Към началото на страницата

 

17. Искам да си направя дългосрочен план за пенсиониране, как да постъпя?

Планирането за пенсиониране е много дълъг и сложен процес. Той може да отнеме години, за да бъдат постигнати желаните резултати, а именно натрупването на необходимата сума, от която ще имате нужда, когато се пенсионирате.

Като начало можете да:

  • започнете, колкото може по-рано - така, от една страна ще имате повече време, за да направите необходимите инвестиции. А от друга, възможност да натрупате повече средства;
  • определите цел - направете си сметка от колко средства ще имате нужда при пенсионирането;
  • направите избор относно начинът за инвестиране на вашите пари.

Към началото на страницата

 

18. След като моя финансов план е завършен, ще продължим ли да работим заедно?

Това зависи изцяло от вас и вашите нужди. Нашата цел е да създадем дългосрочни връзки с нашите клиенти, тъй като финансовото планиране е процес, а не събитие. Ние се стремим да работим в интерес на нашите клиенти, без значение дали имате нужда от еднократна консултация или от съставяне, периодични прегледи и корекция на сложни планове (при необходимост).

Към началото на страницата

 

19. Как мога да започна?

Първата стъпка е начално запитване от ваша страна. Попълнете формата за обратна връзка или си направете регистрация в нашата безплатна програма за личен бюджет.  След като попълните формата, която ще ви изпратим и ни я върнете обратно, ние ще се погрижим да направим пълен преглед на данните, които сте ни изпратили и ще се свържем с вас изпращайки ви конкретни решения. Ако решите да се ангажирате с нашите услуги, ще обсъдим кои от тях са най-подходящи за вас.  Повечето клиенти се намират в процес на финансово планиране. Крайният резултат, разбира се, е по-голямо спокойствие.  Очакваме с нетърпение да ви помогнем да изградите по-светло финансово бъдеще!

Към началото на страницата

 
 

ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН

Ако искате да получавате бюлетина на електронната си поща можете да се регистрирате тук.

E-mail

Виж всички

СЪОБЩЕНИЕ

Цени за консултации и обучение

Обучение "7 стъпки към финансовия успех." Още тук ...

Консултация 50 лева Още тук ...

Калкулатори

Колко ще ви струва образованието
Калкулатор за изчисляване на "Спешен фонд"
Ускорено (по-бързо) плащане на дългове

Какво трябва да знаем?

7 често срещани парични капани
Дойде ли момента за рефинансиране на кредита?
Ревизия на бюджета

ОТ ФОРУМА

Re: Игри за деца свързани с пари с цел обучение

19.12.2014 г. | автор: rumen

Re: how to add a video from youtube

12.05.2014 г. | автор: rumen

Как се движат израелско - палестинските разговори? Ето така!

14.04.2014 г. | автор: rumen

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

CEX.io

 

FACEBOOK

ПАРТНЬОРИ

Универсална консултантска компания ООД

Финансови консултации, анализи, решения.

ApplaDesign

Софтуерни решения, програмиране.

NOSTOP.BG

Истината няма лица. Новините, каквито са.

Inozona

Анализ на българският футбол.

Anmart Forex

IB брокер на световният лидер във валутната търговия - Forex.com.

Centre-X

Доставчик на ИТ услуги.

ЕВРОФОНД ПРОЕКТ ООД

Предлага широка гама от разнообразни консултантски и посреднически услуги.

ЗА ПОРТМОНЕТО

Portmoneto.com е създадено съвместно от:

МИСИЯ

Нашата цел е да помогнем на хора нуждаещи се от насока, съвет или цялостен финансов план. Надяваме се, ако имате проблем да се свържете с нас. Нашето желание е да ви помогнем!

Ще очакваме също така вашите мнения и препоръки как да направим Portmoneto.com още по-добро.

 

Ако ви харесва Portmoneto.com
гласувайте за него:

КОНТАКТИ

АДРЕС

Универсална консултантска компания ООД

гр. София 1164,
бул. "Христо Смирненски" №4

 

КОНТАКТИ И РЕКЛАМА

за информация:

02 / 471 29 16 | info@portmoneto.com

за връзка с консултант:

02 / 476 21 61 - факс | consultant@portmoneto.com

за технически въпроси:

02 / 931 83 23 | support@portmoneto.com

за маркетинг и реклама:

02 / 931 83 23 | marketing@portmoneto.com


Реклама в Портмонето

Удостоверение № 374854 /20.05.2013 г. - Универсална консултантска компания ООД, ЕИК 201680448 - Администратор на лични данни.
Powered by ApplaDesign